ASVH i Örebro Län

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen i Örebro län (ASVH i Örebro län) är en ideell förening som grundades 1971. Föreningens målsättning är att stödja och uppmuntra länets varmblodiga ridhästavel. ASVH i Örebro län är en regionalförening till centrala ASVH.

Varje år arrangerar ASVH i Örebro län unghästbedömningar. De treåriga hästarna bedöms exteriört och löshoppas på vårens treårstest. I slutet av sommaren bedöms årets fölungar på fölvisning och i augusti-september ordnas kvalitetsbedömning för de fyraåriga hästarna. De bästa hästarna som visas på våra regionala bedömningar kvalificerar sig till riksfinaler som ordnas av centrala ASVH. Läs mer om hur respektive bedömning går till i bedömningsreglementena som finns på centrala ASVHs hemsida www.asvh.se. Förutom unghästbedömningar ordnar ASVH i Örebro län även kurser och föreläsningar. Föreningen hjälper även uppfödarna att marknadsföra sina hästar, bland annat genom saluhästsidan här på webben och genom att trycka upp saluhästlistor. ASVH i Örebro län samarbetar med ett antal företag som ger medlemmarna olika rabatter.